Cliëntondersteuning

Wmo-Cliëntondersteuners

Hoe zorgt u ervoor dat u langer, veiliger en comfortabeler thuis kunt blijven wonen?

Om u wegwijs te maken staan de onafhankelijke, vrijwillige Wmo-cliëntondersteuners van Senioren Goirle voor u klaar.
Met de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO 2015) is een groot deel van de zorgtaken van het Rijk overgeheveld naar de gemeenten. Aanvragen voor hulp en ondersteuning worden sinds 2015 door de gemeente behandeld en de toekenning hiervan wordt in overleg met de aanvrager gedaan.
De Wmo–cliëntondersteuners helpen mensen de weg te vinden in het woud aan regelingen voor zorg en welzijn. Ze moeten daarbij onafhankelijk – vanuit het belang van de zorgvrager – kunnen denken en werken. Uitgangspunt is dat de Wmo–cliëntondersteuner er is om samen met mensen helder te krijgen wat er nodig is aan ondersteuning en om te beoordelen hoe dat het beste geregeld kan worden.

Onafhankelijk, ruime ervaring, goed opgeleid en gecertificeerd

De Wmo-cliëntondersteuners van Senioren Goirle helpen u graag met uw Wmo aanvraag. Ze hebben inmiddels een ruime ervaring in dit veld, zijn opgeleid en gecertificeerd door KBO- Brabant.

Door regelmatige bijscholing blijven ze goed op de hoogte van wetsaanpassingen en andere ontwikkelingen en zijn zij in staat om het Wmo-proces met u te bespreken, uit te zoeken welke ondersteuningsmogelijkheden er voor u zijn, u bij te staan waar u recht op heeft en gesprekken te voeren met bijvoorbeeld de gemeente en andere instanties. Bij geschillen kan er ook juridische bijstand worden verleend.

Wmo-ondersteuning nodig?

Heeft u niemand die u kan helpen bij uw Wmo aanvraag, dan kunt u gratis beroep doen op de onafhankelijke, ervaren en goed opgeleide cliëntondersteuners van Senioren Goirle.

Maurice van der Stee en Chris Brock staan voor u klaar.

Contact: clientondersteuning@seniorengoirle.nl