Lezingen

‘Politie – hoe werkt het eigenlijk?’

Datum: maandag 24 februari 2025
Tijd: 19.45 – 22.00 uur
Plaats: Cultureel Centrum Jan van Besouw
Kosten: € 7,50 inclusief koffie/thee; niet-leden betalen € 10,-

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar  kenniskring@seniorengoirle.nl

Uw aanmelding wordt definitief nadat u een bevestiging heeft ontvangen en het bedrag voor toegang is overgemaakt. Betalingsinstructies ontvangt u in de bevestiging.

Peter Verschuur neemt ons mee in de structuur, cultuur en werkwijze van de politie, het functioneren van ‘de driehoek’: burgemeester, officier van justitie en politiechef, en bespreekt de veranderingen in de rol en positie van de politie in de Nederlandse samenleving.
Dit alles doorspekt met verhalen en anekdotes uit de praktijk.
Peter Verschuur is voormalig districtschef van de politie Hart van Brabant, waar onder andere Tilburg en Goirle onder vallen.
Onder zijn leiding is het district Tilburg van de 2e naar de 17e plaats gezakt op de ranglijst van de AD misdaadmeter. Ooit begonnen als ‘diender’ op straat is Verschuur stap voor stap opgeklommen. Hij was zeer actief betrokken bij de reorganisatie naar de Nationale Politie.
Na zijn vertrek uit Tilburg werd hij programmamanager verzuimaanpak en inmiddels is hij ruim twee jaar hoofd Bureau Ombudsfunctionaris Politie. Hij is politieman in hart en nieren en door zijn verschillende functies en posities kent hij de organisatie heel goed.

Deze lezing organiseren Vrouwennetwerk Goirle en Senioren Goirle samen. Het aantal beschikbare plaatsen is daardoor (mogelijk) beperkter dan normaal.