Lezing

De geschiedenis van dorp en taal

Datum: maandag 14 oktober 2024
Tijd: 19.45-22.00 uur
Plaats: CC Jan van Besouw
Kosten: € 7,50 inclusief koffie/thee; niet-leden betalen € 10,-

Aanmelden: kan door een e-mail te sturen naar kenniskring@seniorengoirle.nl
Uw aanmelding wordt definitief nadat u een bevestiging heeft ontvangen en het bedrag voor toegang is overgemaakt. Betalingsinstructies ontvangt u in de bevestiging.

Wim Daniëls is bekend als schrijver, theatermaker en tv-presentator, met een enorme passie voor taal. Deze avond zal hij spreken over de ontwikkeling van de Nederlandse taal.
Hoe is die ontstaan, hoe heeft die zich ontwikkeld en waar staan we vandaag de dag met onze taal?

Na de pauze zal hij het onderwerp ‘veranderingen in de dorpen in de afgelopen 70 jaar’ behandelen.

Daniëls is in zijn jeugd begonnen als schrijver, heel bijzonder voor een jongen komend uit een arbeidersgezin dat waarschijnlijk tegenwoordig als laaggeletterd gekwalificeerd zou zijn. Op de havo werd hij gegrepen door literatuur en zijn eerste ‘product’ was een bundel reisverslagen, gemaakt voor de jongens waarmee hij op ‘vakantie’ ging, als vergoeding voor het feit dat hij bij hen achter op de brommer mee mocht…

In de pauze en na afloop is er voor ieder wie wil gelegenheid om een boek van Wim Daniëls te kopen en te laten signeren.
Deze lezing organiseren Vrouwennetwerk Goirle en Senioren Goirle samen. Het aantal beschikbare plaatsen is daardoor (mogelijk) beperkter dan normaal.