Verkiezingen 22 november 2023

Stemadvies KBO-Brabant

Op 22 november gaat Nederland naar de stembus om de nieuwe Tweede Kamer en indirect ook een nieuwe regering te kiezen. Senioren Netwerk Nederland, waaronder KBO-Brabant, roept iedereen op in het stemhokje rekening te houden met de plannen die politieke partijen hebben voor ouderen. Het netwerk is daarvoor een landelijke petitie gestart.

Goede plannen op het gebied van wonen, zorg, inkomen, welzijn, veiligheid en buurt-voorzieningen zijn van groot belang voor senioren. Als de politiek nu geen werk maakt van passend beleid voor senioren, treft dat in de (nabije) toekomst miljoenen Nederlanders.

Senioren Netwerk Nederland roept iedereen op de petitie Oud genoeg om wijs te kiezen! te tekenen.  Zo laten we aan alle politieke partijen van Nederland weten dat hij of zij gaat stemmen op díe partij die een verstandig ouderenbeleid in het verkiezingsprogramma heeft opgenomen.

Doe mee en teken de petitie!

 

Kanttekening Senioren Goirle

Senioren Netwerk Nederland roept iedereen op de petitie “Oud genoeg om wijs te kiezen! “ te tekenen. Wie de petitieondertekent laat aan alle politieke partijen van Nederland weten dat hij of zij gaat stemmen op díe partij die een verstandig ouderenbeleid in het verkiezingsprogramma heeft opgenomen.
Wij willen graag voldoen aan het verzoek van het bestuur van KBO-Brabant, waarvan u als lid van Senioren Goirle automatisch lid bent, om deze petitie onder de aandacht van onze leden te brengen.

We maken daarbij echter wel de volgende kanttekening:

Natuurlijk zijn wij ook een voorstander van verkiezingsprogramma’s met een verstandig ouderenbeleid. En we vinden ook, dat we dat politieke partijen moeten laten weten. Maar wij zouden vooral willen pleiten voor een goed beleid voor alle generaties.
Een beleid, dat inzet op een samenleving waarin alle generaties tot hun recht kunnen komen.

Het bestuur van Senioren Goirle