Qigong, een nieuwe activiteit

Het toverwoord van deze tijd om gezond en vitaal oud te worden is bewegen. Gelukkig zijn al veel senioren heel bewust bezig om meer en goed te bewegen. Senioren Goirle organiseert al een aantal jaren verschillende bewegingsactiviteiten voor haar leden. Yoga, wandelen, line dancing, dynamic tennis, MBvO ( ook toegankelijk voor níet-leden), jeu de boules, sjoelen en……er wordt in januari 2024 een nieuwe bewegingsactiviteit opgestart: Qigong.

Wat is Qigong?

Je spreekt het uit als tsjie ghong. Het is een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. De bewegingen zijn vloeiend en op basis van ademhaling en concentratie. Het lichaam komt in een heerlijke flow en ontspanning.

Wellicht herken je de beelden van groepen mensen die vloeiend en in één cadans bewegen in het mooie China. Daar wordt het vooral nog beoefend door de oudere generatie. Die komen dagelijks bijeen in de stadsparken om gezamenlijk te bewegen.
Qigong is laagdrempelig, zeer effectief en geschikt voor iedereen, met of zonder bewegingsbeperking. Het wordt ingezet bij (chronische) klachten zoals reuma, parkinson, longklachten, diabetes etc. om deze te verlichten.
Qigong heeft een groot aantal gezondheidsvoordelen: het verbetert de coördinatie, ontspant het zenuwstelsel, verbetert het evenwicht en werkt daarom als valpreventie. Het bevordert ook het zelf genezend vermogen en activeert de levensenergie.

De cursus wordt gegeven door de Goirlese Nicole van den Boom. Ze is afgestudeerd aan de Bocam beroepsopleiding, en opgeleid tot Qigong-docent en -therapeut.
Meer info over haar en Qigong op  www.chi-nature.nl

Wij willen natuurlijk eerst weten of er voldoende belangstelling is en u wilt natuurlijk eerst zelf ervaren wat Qigong is.

Daarom geeft Nicole een proefles op dinsdag 9 januari om 10.00 uur in de balletzaal van het Jan van Besouw (lokaal 2008)
Het is fijn om gemakkelijke kleding aan te doen. Gymschoenen of sokken met antislip zijn wenselijk, buitenschoenen zijn in de balletzaal niet toegestaan.
We hopen op 9 januari veel mensen te ontmoeten die kennis willen maken met deze nieuwe bewegingsvorm. Om mee te doen aan deze proefles kunt u zich telefonisch aanmelden via 06-51908084 of met een mail naar ontspanning@seniorengoirle.nl